top of page
  • Eiker Rock

BLI BEDRE KJENT MED EIKER ROCK UNG

Oppdatert: 24. apr. 2023

"Vi har som ambisjon å bli den konsertaktøren i Drammens-området som gir flest lokale band og musikere scenetid de neste 5 årene". Med denne hårete ambisjonen lanserer vi i jubileumsåret 2023 Eiker Rock UNG. Bli bedre kjent med konseptet i denne artikkelen, og les hvordan DITT band kan få jobben med å varme opp for CC Cowboys!

Så seriøst tar vi i Eiker Rock arbeidet med å realisere denne ambisjonen at vi har skilt ut Eiker Rock UNG som en egen forening, for å skille arbeidet fra de kommersielle aspektene ved Eiker Rock. De kommende årene vil Eiker Rock UNG være en vital del av vår satsing, og vi ser for oss at denne satsingen vil være med å utvikle flere aspekter ikke bare ved Eiker Rock, men også ved det lokale musikkmiljøet generelt.


Eiker Rock UNG jobber mot følgende mål:


- stimulere til økt konsertvirksomhet for unge og/eller lokale musikere, artister og band i Eiker- / Drammensområdet.


- stimulere til økt profesjonalisering av det lokale musikkmiljøet.


- gi lokale barn og unge som ønsker erfaring fra alle deler av konsertbransjen mulighet til å få dette gjennom festivalen Eiker Rock.For å realisere disse målene har vi innledet et samarbeidet med en rekke engasjerte lokale aktører. Down Under i Mjøndalen, G60 i Drammen, V2 i Lier og Undergrunnen i Svelvik er alle med på laget, og helt konkret setter vi opp en konsertserie med lokale band og artister under 18 år i ukene i forkant av Eiker Rock. Her er alle band og artister som øver på de respektive stedene velkomne til å delta, samtidig som vi velger ut noen band som blir årets Eiker Rock UNG-band, som blir sendt ut på en miniturnè på alle fire steder.Her er datoene for konsertserien på Ungdomsklubbene:


- Torsdag 20. april - Down Under

- Torsdag 27. april - V2, Lier

- Fredag 5. mai - G60, Drammen

- Fredag 12. mai - Undergrunnen, Svelvik


Klubbkvelder for de over 18

For musikere over 18 år settes det som en del av Eiker Rock UNG opp klubbkvelder med konserter. Olsen på Hjørnet er booket fredag 19. mai, og 20. mai er Union Scene reservert.Vi gjør løpende vurderinger av årets Eiker Rock UNG-artister, men det er mulig for artister som er med på turneen på ungdomsklubbene å få plass på klubbkveldene på Olsen på Hjørnet og Union Scene.Eiker Rock 2. og 3. juni

Første helgen i juni går selve Eiker Rock-festivalen av stabelen, da med CC Cowboys som headliner. Fast for Eiker Rock de kommende årene vil være at et Eiker Rock UNG-band skal få jobben med å varme opp for årets headliner.I 2023 vil med andre ord et Eiker Rock UNG-band varme opp for selveste CC Cowboys!


Lørdag 3. juni er holdt av til en skikkelig jubileumsfest. Da vil det være et dagprogram med gratis inngang og åpen alder, før kvelden setter inn med 18-års aldersgrense, men fortsatt gratis inngang. Dagprogrammet vil hovedsakelig bestå av Eiker Rock UNG-band, mens kvelden vil være en god blanding av yngre og mer etablerte musikalske krefter, alle lokale.Samarbeid på flere områder

Eiker Rock er også i dialog med bl.a. Musikkontoret ØKS og Drammen Kommune om å involvere yngre krefter i arrangering, rigging, markedsføring mm. Dette kan ses i sammenheng med mål 2 og 3 som Eiker Rock UNG jobber for, om profesjonalisering av det lokale musikkmiljøet og det å gi lokale barn og unge som ønsker erfaring fra alle deler av konsertbransjen mulighet til å få dette gjennom festivalen Eiker Rock.


Vi ønsker også at Eiker Rock UNG-band skal få mer enn bare sceneerfaring. De skal også få kursing i banddrift, profilering og generell kompetanseheving, men dette er ting vi jobber med i et litt lengre perpektiv.


I første omgang fokusere vi på lanseringen av Eiker Rock UNG og årets 30-årsjubileum med CC Cowboys øverst på plakaten.


Velkommen til årets Eiker Rock!


Lyst til melde på ditt band på årets Eiker Rock eller Eiker Rock UNG?

Benytt DETTE skjema.


308 visninger0 kommentarer

Comentários


bottom of page